Ska prova detta så fort jag kommer mig till en butik och får hem alla ingredienser. Kopierat från http://undervarttak.blogspot.com/
 
Morotsbröd i långpanna


Detta behöver du till ett bröd/12 rutor

4 dl mandelmjöl
½ dl kokosmjöl
5 msk psyllium husk eller fiberhusk
½ dl krossat linfrö
1 tsk bikarbonat eller 2 tsk bakpulver
1 tsk havssalt
2 tsk brödkrydda
2 dl finriven morot (ca 2 små morötter)
 
6 ägg
2 dl vatten
 
Lite olivolja eller kokosolja att smörja formen med
(Formen vi använde är 20 x 30 cm)

Så här gör du
 
  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Skala och riv morötterna fint
  • Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke
  • Vispa samman äggen och vattnet i en annan bunke
  • Häll äggblandningen över de torra ingredienserna och rör om till en deg
  • Krama lätt ut vätskan ur morötterna och blanda ner dessa i degen
  • Låt degen svälla i 5 minuter
  • Smörj långpannan med lite olivolja eller kokosolja
  • Klicka ner degen i formen
  • Tryck ut degen med hjälp av händerna
  • "Picka" brödet med en gaffel
  • Grädda brödet i ca 20 minuter tills det fått fin färg och känns torr på provstickan
  • Ta ut brödet och låt det svalna något
  • Skär brödet i rutor
  • Låt brödet svalna på galler

Ät och Njut!

Kommentera

Publiceras ej