Äntligen efter 3 veckor börjar förkylningen släppa. Jag var till läkare i tisdags och fick ett kortisonnässpray som verkligen gjorde susen. Så jag siktar på träning ingen efter helgen!!! Min vänstra häl tar fortfarande ont dock efter sjöjungfruloppet. Det är värst på morgonen och när jag suttit stilla länge och ska gå iväg, speciellt när foten går direkt på hårt golv. Kanske jag har nån inflammation i hälen??? Jag sprang ju ca 8 km i mina relativt nya skor. Sprang jag toktigt på någe sätt? Springer ju med framfoten först och det har jag gjort ända sen i höstas, både inne och ute. Har sprungit 4 km i stäck och inte haft ont efteråt. Nu sprang jag ju det dubbla...
Nu har jag iallafall fått tid till en ortoped på måndag så ska vi se vad han säger...
 
Insåg i dag att det bara var 3 veckor kvar tills jag går på semester...NICE =)
April månad bara försvann och nu i maj har jag haft möten och skolbesök med fsk barnen varje vecka så tiden har flugit iväg.MEN jag har ännu mycket att förbereda inför semestern...städa kontoret, sortera papper och förbereda inför hösten...blir ledig i 6 LÅNGA veckor =)
 
I morgon har vi friluftsdag...ska bli spännande och se vad kollegorna hittat på åt oss i år. Nästa år är det åter igen dags för sjöbacken att arrangera...så vi får börja samla på oss ideér =)
...receptet på mina proteinbars. Då jag skrivit det på fejjan redan så tänkte jag bara kopiera det därirfån...men se det går inte. Det är väl enda nackdelen med denna blogg...det går inte att kopiera in en text i ett inlägg. Eller så har jag inte kommit underfull med hur man ska göra på annat sätt än att högerklicka.
 
Så nu får jag skriva om det...men det gör jag så gärna för det är ju så gott.
 
Börja med en påse pirkkas torkade fikon. Hacka den i så småa bitar det går. Ta sedan ca dubbla mängden nötter av olika slag (mandel, hassel, pekan, cashew...) och mixa det till ett grovt mjöl. Jag använder stavmixern. Ös även det ner i skålen. Tillsätt sedan valda kryddor (kanel, vaniljpulver, kardemumma, kakao) i önskad mängd. Smält sedan 2-3 msk kokosolja alt honung. Vispa 2-3 äggvitor och blanda ner lite i gången. Smeten ska bli att kännas som kokosbollsdeg ungefär. Blir det för lös, ta i lite mera nötter alt bara 2 äggvitor.
 
Kavla ut på en plåt, alt tryck ut med fingrarna. Om du lägger smeten i kylen en stund så går det lättare. In i ugnen på 175-200 grader i ca 15-20 min. Håll koll att det inte börjar bränna i kanterna. Låt svalna en stund medan du smälte 100g mörk choklad. Bred ut chokladen tunt och sen in i kylen och stelna innan du skär upp i bitar...
 
Jag äter en eller två bitar t.ex. till mellanmål, före eller efter en träning eller som litet kvällsmål...
Jag läser många bloggar, hittar recept, är lagom nyfiken och får inspiration...
 
Har länkar några av de bloggar jag kollar in regelbundet...